Guide för att hitta det perfekta paret jeans

Vi har nog alla ett par perfekta jeans hemma som vi bär om och om igen... Eftersom de är de enda som passar perfekt. Vi bär dem varje gång vi vill bära jeans, medan de andra samlar damm i garderoben. Att hitta rätt i jeansdjungeln kan vara en riktig show. Det är i alla fall den känsla man kan få varje gång man behöver ett par nya jeans... men då är det bra att det finns hjälp att få.  

Att hitta "de perfekta jeansen" handlar om passform och storlek. Drömmen är att hitta det perfekta paret jeans, precis som i filmen "4 väninnor och 1 par jeans". I filmen har fyra tjejer med olika kroppsstorlekar hittat ett par jeans som de alla kan passa i. De turas om att låna ett par jeans av varandra, och sedan får alla bära det perfekta paret jeans. Vi önskar att vi kunde få tag på dessa jeans, men vi måste erkänna att vi inte har hittat dem ännu... Så du kan inte alltid anta att det som ser bra ut på dina flickvänner inte nödvändigtvis ser bra ut på dig.

När du letar efter ett par bra jeans är det första du bör tänka på din kroppsform, benlängd och storlek. För kvinnor med längre överkropp rekommenderar vi ofta byxor med hög midja, som får benen att se längre ut och ger en smickrande passform. Kvinnor med längre ben tycker ofta att det är lättare att bära byxor med låg midja eller bootcut-byxor. Men det handlar också om stil och smak. Du bör därför välja den typ av jeans som får dig att känna dig bekväm. Vissa människor älskar lösa mammajeans och andra kan inte gå en dag utan ett par skinny jeans. Kom dock ihåg att jeans ofta expanderar när du bär dem. Därför är det säkert att välja ett par jeans som är lite på den snäva sidan. 

Vilka byxor ska jag välja?

De flesta jeans passar de lyckligt lottade långbenta kvinnorna. Det betyder också att de har ett lite bredare urval av jeans att välja mellan. Därför kan de bära alla de typer av jeans som vi har inkluderat i den här guiden.

Oavsett vilken kroppstyp du har vill vi gärna hjälpa dig att hitta det perfekta paret jeans. Det är faktiskt inte så svårt som du kanske trodde. Om du redan känner till din kroppsform kan du läsa vidare här. 

Jeans med hög midja

Jeans med hög midja är ett utmärkt val för dig som vill få dina ben att se längre ut. Faktum är att alla kroppsformer kan välja dessa byxor eftersom de smickrar den kvinnliga formen. Tänk dock på att byxor med hög midja finns i olika varianter när det gäller passformen runt benen och anklarna. Du kan läsa mer om detta nedan.

Hitta snygga byxor med hög midja från bland annat Co'couture.

Jeans för mammor

Vad är mammajeans? - Mom jeans är byxor med hög midja som sitter åt runt midjan och rumpan, medan benen är raka hela vägen ner. Det här har varit kvinnornas favoritjeans de senaste åren, och vi förstår varför. Mom-jeans smickrar faktiskt de flesta kroppsformer, eftersom de sitter fint runt midjan och ger dig längre ben och framhäver din rumpa. Därför kan du bära ett par jeans som är lösa runt benen men smickrar kroppen på samma gång. 

Särskilt kvinnor med kortare ben bör satsa på denna modell, eftersom benen ofta är avklippta, vilket i sin tur gör att benen ser längre ut. Om du har lite former ska du inte heller vara rädd för att välja denna stil, eftersom byxorna kommer att smickra din form. 

Delar är supercoola för mammajeans. Du hittar ett brett urval här

Jeans med bootcut

Vad är bootcut-jeans? - Bootcut-jeans är tillbaka och det är riktigt coolt! Du känner igen dessa jeans på deras raka och smala form, där benets omkrets blir bredare mot ankeln för att ge plats för en stövel. Byxorna är perfekta för dig som har former runt höfter och lår. Det skapar en perfekt look som framhäver din naturliga form på bästa möjliga sätt. Om du har korta ben kan dessa byxor också vara ett bra val för dig, eftersom benen ofta ser längre ut när byxbenen går ner över skon. 

Även Pieces och Global Funk är bra ställen att leta efter bootcut. 

Leggings och skinny jeans

Tajta jeans med hög midja och smal passform är perfekta för dig som har en timglasfigur. Dessa jeans framhäver din midja och smickrar dina kurvor på ett otroligt vackert sätt. De flesta kroppsformer kan dock bära ett par snygga tighta jeans. Global Funk är riktigt bra på skinny jeans, så du kan lugnt kolla in urvalet från dem.

Leggings har en liknande princip, men på grund av stretchen håller de inte formen utan tillåter rörelse. Det gör dem perfekta för dig som har långa ben och en smal kropp. Nu kanske du tänker "Varför är leggings på jeanslistan", ja, det är för att jeans också finns i en fuskform genom leggings. Leggings som ser ut som jeans - smarta och bekväma. Inga fler tajta jeans som klämmer åt runt magen och är omöjliga att röra sig i. 

Pieces har släppt Pieces jeggings, som är den perfekta kombinationen mellan ett par jeans och leggings. 

Nu har vi hjälpt dig med vilka jeans du ska välja baserat på din kroppstyp, men i slutändan handlar det om stil och smak. Därför måste du välja det par jeans som du känner dig bekväm i. Vi hoppas dock att du är lite mer självsäker i processen att hitta ditt nästa favoritpar jeans.