Sätt på dig dina stilettklackar - Hitta rätt klackar för dig!

Ut i det blå med stilettklackar på... Det kanske inte är exakt så som låten låter från början, men det är sant. Det är snart sommar och solsken, vilket innebär massor av festligheter, och när man säger festligheter säger man automatiskt stilettklackar.

Många förknippar stilettklackar med en hög, tunn klack som bara erfarna kvinnor kan gå runt i, vilket vi faktiskt tycker är lite synd. Vi tar av oss hatten för de kvinnor som kan gå i dessa nätta stilettklackar hela dagarna, men sanningen är att många av oss inte kan det. Det största misstaget är dock att tro att man inte kan bära stilettklackar, för det är faktiskt inte sant. 

Stilettklackar finns i många olika höjder och klackvarianter, vilket innebär att alla kan vara med på stilettvågen. Så läs vidare och lär känna de olika typerna av stilettklackar. 

Pump vs. stilettklackar

För det första måste vi veta skillnaden mellan en pump och en stilett. Faktum är att en pump kännetecknas av en stängd stil, dvs. stängd häl och tå, och skon har vanligtvis en låg klack. Stilettklackar kan däremot vara både öppna och stängda, men klacken är oftast lite högre. Så vi förstår om du har varit osäker, men kom ihåg att en pump är låg och stängd. 

Vilken stil ska jag välja?

Först och främst måste du veta vilken typ av skor du klarar av att gå i. Övning ger färdighet, men du vill inte plåga dig själv. Om du är osäker rekommenderar vi alltid att du har en låg eller bred klack för mer stöd. På så sätt kan du vara säker på att du kan gå i skon hela dagen.

Men det finns faktiskt fler faktorer som spelar in än bara hälen. Skons form spelar också en viktig roll. Faktum är att en sko med ankelrem eller remmar över foten kan hjälpa dig att få en bekvämare passform eftersom skon sitter säkrare på foten. Du behöver inte oroa dig för att hålla skon på foten.
  Själva spetsen på stiletten har också en inverkan på hur bekväm du tycker att stiletten är. Det råder
ingen tvekan om att en spetsig stilett är superelegant, men om du inte är van vid spetsiga skor är det förmodligen inte den här du ska börja i, eftersom de ofta kan klämma lite på foten i början. 

Nyckeln till en bra komfort är onekligen komfort.

Stilettklackar med bred klack

Som tidigare nämnts är bredklackade stiletter en bra högklackad sko eftersom de ger bra stöd. Du behöver inte oroa dig för att hålla balansen. 

Så kombinera en bredklackad stilett med en vacker sommarklänning eller bröllopsklänning

Stilettklackar med låg, tunn klack

Om du vill gå upp ett snäpp hittar du här antingen en snygg klackad sandal eller en stängd pump. Om du inte är helt tränad i höga klackar än, eller om du behöver bära en stilett hela dagen, är den här högklackade skon perfekt. Du får fortfarande en elegant sko, men den lägre klacken gör skon mycket bekvämare. 

Bär dina klackskor till en vacker långklänning eller kostym

Stilettklackar med hög, tunn klack

Om du är en av dessa erfarna kvinnor kommer du förmodligen att välja den höga stiletten. Den är superelegant och sexig, men du kan inte gå och lägga dig i den heller. En klack som denna är perfekt för formella tillställningar. Så styla den med en fin festklänning.

Så ta på dig dina favoritstilettklackar och var inte rädd för att ta steget. Stilettklackar är till för alla!